Via Grazia Deledda 16 + Cornaredo

  • f14.jpg
  • f11.jpg
  • f12.jpg
  • f13.jpg
  • f16.jpg
  • f4.jpg
  • f5.jpg
  • f2.jpg
  • f9.jpg
  • f15.jpg
  • f17.jpg
  • g1.jpg
  • 11_Cornaredo-notturna4.jpg
  • g2.jpg
  • 16_Cornaredo-Box10.jpg
  • f10.jpg
  • f8.jpg
  • f7.jpg
  • f1.jpg
  • f6.jpg
  • planimetria-generale.jpg
  • ingressi-copia.jpg
  • b1-1.jpg
  • b1-2.jpg
  • b2-1.jpg
  • planimetria-permeabilità.jpg
  • est-ovest.jpg

In Cornaredo Garden residential complex our intervention was aimed to give continuity to the relationship between indoors and outdoors. We have therefore tried to combine harmoniously the inside and the outside without putting physical barriers between one area and another. The apartments have been designed with particular attention to sun exposure east-west and the large windows, with their in & out game that reinvents the way of home living. The  “fan”-like disposition and the sinuous movement of the buildings form internal pedestrian paths, the complex standing in a natural area.

PROJECT DATA

CLIENT:   Cornaredo Garden srl
TYPOLOGY:   residential
STATUS:   in progress
PLACE:   Cornaredo (Mi)
SUP:   9977 Mq
VOL:   29933 Mc
APPART. NUMB.:   100
PARKING PLACES:   110

Progetti Correlati

  • Via_Degli_Umiliati_1.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_3.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_4.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_5.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_6.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_7.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_8.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_9.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_10.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_11.jpg
  • vista1-copia2.jpg
  • vista2-copia2.jpg
  • vista4-copia2.jpg

Via degli Umiliati 19 + Milano

The intervention area is situated in Milan, in Ponte Lambro , 19 Via DegliUmiliati, on the right bank of River LambroForlanini, southern of the airport. Via Umiliati does not directly overlook the river bank, but they’re separated by Via Camaldoli and by a some hoses in north-south direction. The only direct connection with the riverfront roads is Via Rilke. The area described is then placed in a degraded area between Via degli Umiliati and the river Lambro. The front face of the building has a double color: the ground floor and the attic consist of a coating with horizontal timber-molded aluminum slats ( light color), while the four floors are cream upon the insulating coating. The windows and sliding shutters, in pressed light wood aluminum, harmonize the a building that wants to minimize the impact of colors and materials in the construction. External pavement  consists in grass-protective ridable grids, in order to have as much green as possible on the ground floor. PROJECT DATA CLIENT:   Roma Levante srl TYPOLOGY:   residential STATUS:   Realized PLACE:   Milano SUP:   1116.12 Mq VOL:   3348.36 Mc APPART. NUMB.:   27 PARKING PLACES:   5