• 001-EDIF-A1-Cornaredo.jpg
  • 002-EDIF-A1-Cornaredo.jpg
  • 003-EDIF-A1-Cornaredo.jpg

Cornaredo + Terza Fase

In Cornaredo Garden residential complex our intervention was aimed to give continuity to the relationship between indoors and outdoors. We have therefore tried to combine harmoniously the inside and the outside without putting physical barriers between one area and another. The apartments have been designed with particular attention to sun exposure east-west and the large ..

  • Via_Degli_Umiliati_1.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_3.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_4.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_5.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_6.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_7.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_8.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_9.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_10.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_11.jpg
  • vista1-copia2.jpg
  • vista2-copia2.jpg
  • vista4-copia2.jpg

Via degli Umiliati 19 + Milano

The intervention area is situated in Milan, in Ponte Lambro , 19 Via DegliUmiliati, on the right bank of River LambroForlanini, southern of the airport. Via Umiliati does not directly overlook the river bank, but they’re separated by Via Camaldoli and by a some hoses in north-south direction. The only direct connection with the riverfront ..

  • 1f-2200.jpg
  • 2f-2200_bis.jpg

Via Fontana + Milano

The project involves the transformation of a beauty salon in office. The new spaces will be built with modular panels of different nuances of beige and large windows of polished steel structure. The floor is expected in light oak laminate large plank. The lighting will be built in the ceiling with circular membranes PVC in ..

  • 1b190.jpg
  • 2b190.jpg
  • 3b190.jpg
  • 4b190.jpg
  • 5190.jpg
  • pianta-modulo-min.jpg
  • aggregazioni.jpg

Via Baroni 190 + Milano

The aim of the design concept is to create a collective building, by starting from the study of the single apartment. The basic design of the dwelling, then, becomes a process capable of triggering actions that change the collective spaces. In fact, as a result, the aggregation housing will define the relational spaces and collective ..

  • cucina-1.jpg
  • sogg-1-1.jpg
  • sogg-2-1.jpg

Via Castelfidardo 10 + Milano

The renovation project of the small unit follows, in this case, a rigorous restoration and reuse of old materials present. Most of them, such as the old parquet and solid wood doors worked, in fact, will be restored and reused. The rooms adapted and furnished in contemporary style will take, consequently, a strong antique flavor

  • 1-copia.jpg
  • 2-copia.jpg
  • 3-copia.jpg
  • 41.jpg
  • 5-copia.jpg
  • 02_A4.jpg
  • 01_A1_phtsp.jpg
  • 03_B1-copy.jpg
  • PROSP-NORD.jpg
  • CARPENTERIA.jpg
  • PROSP-SUD.jpg
  • SOTTOTETTO.jpg
  • SEZIONE.jpg

Via Melloni 17 + Milano

PROJECT DATA ARCHITECTURAL PROJECT:   Studio Barreca & La Varra EXECUTIVE PROJECT:   Studio Grazzi + Marciello WORK DIRECTION:   Studio Grazzi + Marciello CLIENT:   Sevenbricks srl TIPOLOGIA:   residential STATUS   Realized PLACE:   Milano SUP:   942 Mq APPART. NUMB.:   8

  • 01_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 02_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 03_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 04_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 05_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 06_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 07_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg
  • 08_BESSARIONE30-2200x1459-copia.jpg

Via Bessarione + Milano

The new building will consist of five residential floors, framed between the string-course on the ground floor and the eaves, in order not to interrupt the continuity perspective perceived along the way Bessarione. In this rigidity of the alignments of the main prospectus, contrasting with the vibrant texture of staggered openings, albeit never of context. ..

  • 01_ArchimedeEst11.jpg
  • 02ArchimedeEst12.jpg
  • 04ArchimedeInterno1.jpg
  • 05_ArchimedeInterno2.jpg
  • 03_ArchimedeEst6-copia.jpg
  • ArchimedeEst4-copia.jpg
  • ArchimedeEst3-copia.jpg
  • 06_ArchimedeEst9.jpg
  • 07_ArchimedeEst7.jpg
  • 09_rendering.jpg

Via Archimede 47 + Milano

The project is about recovery of an existing volume located in the attic of a building consisting of three floors above ground in the Via Archimede. The surroundings presents multi-storey residential buildings aligned on a public road with a  very fragmented development, with a resulting urban disorder feeling. This analysis  focuses on the planning of ..

  • f14.jpg
  • f11.jpg
  • f12.jpg
  • f13.jpg
  • f16.jpg
  • f4.jpg
  • f5.jpg
  • f2.jpg
  • f9.jpg
  • f15.jpg
  • f17.jpg
  • g1.jpg
  • 11_Cornaredo-notturna4.jpg
  • g2.jpg
  • 16_Cornaredo-Box10.jpg
  • f10.jpg
  • f8.jpg
  • f7.jpg
  • f1.jpg
  • f6.jpg
  • planimetria-generale.jpg
  • ingressi-copia.jpg
  • b1-1.jpg
  • b1-2.jpg
  • b2-1.jpg
  • planimetria-permeabilità.jpg
  • est-ovest.jpg

Via Grazia Deledda 16 + Cornaredo

In Cornaredo Garden residential complex our intervention was aimed to give continuity to the relationship between indoors and outdoors. We have therefore tried to combine harmoniously the inside and the outside without putting physical barriers between one area and another. The apartments have been designed with particular attention to sun exposure east-west and the large ..

  • 1merano-copia.jpg
  • 3merano.jpg
  • 2merano.jpg
  • 4merano.jpg
  • 5merano.jpg
  • 6merano.jpg
  • 7merano.jpg

Via Merano 19 + Milano

The design choices, taking into account local legislation, tend to the alignment of the front building on Viale Monza, in parallel with therailway embankment, and the alignment of the other side of the building to the terminal in Via Merano; By configuring inside an attractivegreen areathat will accommodateeventalltreesatthe largearea of ​​”filtering”. The building will be ..

  • 015_solB.jpg
  • 014_solB1.jpg
  • 013_solB.pianta.jpg

Hall di multinazionale + Milano

We have chosen not to amend pre-existing design concept, by inserting new forms, fully harmonized with the older ones. The entrance area opens on a reflective and transparent surfaces, recalling  the lost spaces. As for colours, the new front-office stands out with its shades of gray and the warm tones of the tobacco oak wood

  • 01_centrale-copia.jpg
  • 02_prospettiva-dx-copia.jpg
  • 03_biancone-copia.jpg

Via Toffetti 19 + Milano

The project concerns the recovery of an area currently used for storage and disposal of ferrous material. The surroundings consist of buildingsused as offices and / or commercial activities without special architectural connotations. The building project is composed of a main building of six floors above ground and two underground floors, characterized by a central ..