Via Merano 19 + Milano

  • 1merano-copia.jpg
  • 3merano.jpg
  • 2merano.jpg
  • 4merano.jpg
  • 5merano.jpg
  • 6merano.jpg
  • 7merano.jpg

The design choices, taking into account local legislation, tend to the alignment of the front building on Viale Monza, in parallel with therailway embankment, and the alignment of the other side of the building to the terminal in Via Merano; By configuring inside an attractivegreen areathat will accommodateeventalltreesatthe largearea of ​​”filtering”. The building will be built in compliance with the legislationon about energy savings,in order to ensure a eph10% decrease in energy consumption. As a whole, this intervention limit and connect an indeterminate anonym and downgraded area, ,which will surely regain new urban dignity.

PROJECT DATA

CLIENT:   Filcasa spa
TYPOLOGY:   residential
STATUS:   realized
PLACE:   Milano
SUP:   1615.41 Mq
VOL:   4846.23 Mc
APPART. NUMB.:   34
PARKING PLACES:   29

Progetti Correlati

  • Via_Degli_Umiliati_1.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_3.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_4.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_5.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_6.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_7.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_8.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_9.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_10.jpg
  • Via_Degli_Umiliati_11.jpg
  • vista1-copia2.jpg
  • vista2-copia2.jpg
  • vista4-copia2.jpg

Via degli Umiliati 19 + Milano

The intervention area is situated in Milan, in Ponte Lambro , 19 Via DegliUmiliati, on the right bank of River LambroForlanini, southern of the airport. Via Umiliati does not directly overlook the river bank, but they’re separated by Via Camaldoli and by a some hoses in north-south direction. The only direct connection with the riverfront roads is Via Rilke. The area described is then placed in a degraded area between Via degli Umiliati and the river Lambro. The front face of the building has a double color: the ground floor and the attic consist of a coating with horizontal timber-molded aluminum slats ( light color), while the four floors are cream upon the insulating coating. The windows and sliding shutters, in pressed light wood aluminum, harmonize the a building that wants to minimize the impact of colors and materials in the construction. External pavement  consists in grass-protective ridable grids, in order to have as much green as possible on the ground floor. PROJECT DATA CLIENT:   Roma Levante srl TYPOLOGY:   residential STATUS:   Realized PLACE:   Milano SUP:   1116.12 Mq VOL:   3348.36 Mc APPART. NUMB.:   27 PARKING PLACES:   5